Bijeenkomst 'De toekomst van sport en bewegen'

04/02/2019 - 18:30 tot 21:30

Voor beleidsadviseurs en hoofden sport en verenigingsondersteuners van gemeenten en provincies, sportbedrijven, sport- en beweegaanbieders, sportbonden en onderzoekers onderzoekers organiseert het Kenniscentrum Sport i.s.m. de afdelingen sport van vijf grote steden een bijeenkomst over de toekomst van sport en bewegen.

Wat brengt de toekomst?

Op zondagochtend organiseren groepen mountainbikers eigen tochten door het bos, zich een weg banend naast andere gebruikers. Een potje voetballen in het park wordt spontaan geregeld via een app. En in de openbare ruimte wordt zwerfvuil al hardlopend opgeruimd. Allemaal activiteiten die een bepaalde trend laten zien waarin het de vraag is of en hoe gemeenten en sport- en beweegaanbieders daar een rol in hebben.

Welke ontwikkelingen brengt de toekomst ons nog meer? Futuroloog Igor Beuker neemt zijn gehoor mee in een prikkelend betoog over de toekomst van sport en bewegen. Hij laat zien hoe je als gemeente of sport- en beweegaanbieder kan inspelen op huidige en toekomstige ontwikkelingen in de sport. Na zijn presentatie is er alle ruimte voor vragen en discussie. Aan de hand van specifieke thema’s gaan de deelnemers met elkaar in gesprek.

De kosten voor deelname bedragen €15.
Voor meer informatie over het programma en aanmelding, ga naar de website van het Kenniscentrum Sport.
Locatie: Frans Otten Stadion, IJsbaanpad 43, 1076 CV Amsterdam.