Workshop 'Ken en erken de vrijwilliger' (Hoogeveen)

27/02/2019 - 19:00 tot 21:30

Ken en erken de vrijwilliger

We kennen ze allemaal; de vrijwilligers in onze verenigingen. Maar zien we ze ook (staan)? Het kennen en erkennen van de vrijwilliger is een stap die we als vereniging niet vaak bewust zetten. Ze komen en gaan die vrijwilligers. Maar wat gebeurt er als je de vrijwilligers in de vereniging beter leert kennen en weet waar hun behoeften liggen? Kun je daarmee voor een bloeiend verenigingsleven zorgen met tevreden vrijwilligers? En hoe doe je dat dan? Die vragen staan centraal in deze training.

Opzet/Programma

Tijdens de training gaan deelnemers aan de slag met het Verbindingsmodel. Hoe ziet ons vrijwilligersbestand eruit? Wie helpen ons wekelijks met het draaiende houden van de club? Wat voor type mensen zijn dat en wat zijn hun behoeften?

De workshop is bedoeld voor bestuurders, trainers, coaches en vrijwilligers van clubs die willen inzetten op behoud van vrijwilligers i.p.v. op het werven van nieuwe. Ook als je vereniging al een bloeiend vrijwilligersbestand heeft, geeft deze workshop inzichten in het kennen en erkennen van je vrijwilligers. Het draait om inleven, waarderen en verbinden. Het Verbindingsmodel is daarbij de leidraad.

Organisatie

Op een speelse en interactieve manier wordt het verbindingsmodel ingezet. De workshop duurt 2 uur en een kwartier en daarin wordt vooral via werkvormen en inleving gewerkt naar bewustwording. Via korte opdrachten, inleving en uitwisseling wordt toegewerkt naar een vertaling voor de eigen club. De bedoeling is dat je aan het einde van de bijeenkomst een pledge ondertekent waarop de visie en actiepunten voor de komende periode genoteerd staan. Zo weet je waar de kansen liggen binnen je vereniging.

Kosten: €100
Locatie: Het Activum, Sportveldenweg, 7902 NX Hoogeveen