Brandbrief NL Sportclub op agenda Tweede Kamer

• De Tweede Kamer in plenaire zitting bijeen (foto: Tweede Kamer).

Donderdag 28 juni is in de Tweede Kamer een Algemeen Overleg over Sport. Elf punten zijn geagendeerd, waaronder ook de reactie van minister Bruno Bruins op de brandbrief van NL Sportclub.

Agenda

De openbare vergadering is gepland van 10 tot 13 uur. De volgende punten worden behandeld:

1. Besteding extra middelen topsport
  2. RIVM-onderzoeken doping in de breedtesport en vervalste geneesmiddelen
  3. Rapporten NL Zwemveilig
  4. Advies ‘Akkoord met ambitie’ van de Nederlandse sportraad
  5. Voortgang van de totstandkoming van het sportakkoord
  6. Rapport ‘Sport in transitieregio’s’
  7. Antwoorden op vragen commissie over de Beleidsdoorlichting Sport
  8. Fiscaliteit bij sportevenementen
  9. Taakopdracht Sport en bewegen in de buurt - Pilot Lerend evalueren
  10. Reactie op verzoek commissie inzake de open brief van Stichting NL Sportclub over de (financiële) positie van sportclubs
  11. Briefadvies ‘Subsidies sportevenementen’ van de Nederlandse Sportraad

De stukken voor deze vergadering zijn hier te downloaden.

Teleurstellende reactie

In een brandbrief vroeg NL Sportclub in maart dit jaar aandacht voor de positie van sportclubs en de onbedoelde negatieve uitwerking van de in het regeerakkoord aangekondigde algemene beleidsmaatregelen voor sportclubs. De open brief was gericht aan sport en politiek. De response op de brandbrief was teleurstellend, zo schreven wij in een eerder artikel op deze website. De minister kwam met een weinigzeggende reactie. NOC*NSF reageerde helemaal niet. We zijn benieuwd wat de verschillende sportwoordvoerders in de Kamer hierover gaan zeggen.

Lees hier de brandbrief en hier ons eerdere artikel over de reactie van de minister.