223. Virtuele rondleiding

• Virtuele rondleiding GKV
    Steven Bos

Het verhuren van de kantine, de sportzaal of de velden kan voor clubs nog weleens een mooie bron van inkomsten zijn. Korfbalvereniging GKV uit Den Haag heeft een manier bedacht om deze mogelijkheden extra onder de aandacht te brengen. Op de website van de club kan de bezoeker een virtual reality-tour maken over het terrein van de club en ook een kijkje nemen in het clubhuis.

Voor het maken van een virtual reality-tour wordt gebruikgemaakt van een 360-gradencamera. Aangezien veel smartphones tegenwoordig 360-graden(panorama)foto’s kunnen maken, hoeft de productie niet duur te zijn. Steven Bos, voorzitter van GKV, heeft de tour zelf gemaakt. Hoewel hij eerder ervaring had opgedaan met deze techniek, zijn specifieke kennis en ervaring volgens hem niet echt noodzakelijk. “De virtual reality-tour heeft al verschillende nieuwe partnerships opgeleverd”, vertelt Steven. “Als er gesproken wordt over de verhuur van de accommodatie, kan ik meteen laten zien welke faciliteiten de club te bieden heeft.”

Bij nieuwe bezoekers van de website die nieuwsgierig zijn naar de accommodatie is de virtuele rondleiding erg populair en dat de club de kantine tegenwoordig steeds vaker weet te verhuren, is volgens de voorzitter dan ook geen toeval. Maar ook oud-leden nemen graag nog eens een kijkje op hun club.

Meer informatie over GKV is te vinden op de website van de club. Hier kan ook de virtuele rondleiding worden gemaakt.