228. Adoptie groen

• adoptie groen
  • het bestuur van TV Boskoop, met in het midden voorzitter Wil Koek.
    bestuur TV Boskoop

Toen het tennispark van TV Boskoop enige tijd geleden opnieuw werd ingericht, bleef er een groot stuk groen over. Mooi natuurlijk, die groenstroken rond de tennisbanen, maar al gauw rees de vraag: Wie gaat dat straks allemaal bijhouden?

Boskoop ligt midden in het Groene Hart van de Randstad en is van oudsher bekend om de sierteelt. Het is een dorp van tuinders en kwekers. Daar lag de oplossing voor het probleem van de tennisvereniging. Er bleken genoeg bedrijven bereid om het onderhoud van het groen op zich te nemen. En ze waren nog bereid ervoor te betalen ook!

Het groen op het tennispark werd opgedeeld in twintig ringen, waarna de club de plaatselijke kwekers benaderde om een ring te adopteren. Voor een kleine bijdrage van 75 euro per jaar mag elke kweker zelf invulling geven aan zijn tuintje, eigen producten showen en een naambordje plaatsen.

Wil Koek, voorzitter van TV Boskoop, geeft enthousiast aan dat de actie een groot succes is: “Door de jaarlijkse kosten laag te houden, is het relatief makkelijk om hiervoor plaatselijke bedrijven te interesseren.”

Bezoekers van het tennispark reageren positief op al het mooie groen rondom de banen. Op competitiedagen krijgt de tennisvereniging vaak enthousiaste reacties van tennissers van buitenaf. En regelmatig lopen leden die op zoek zijn naar een leuke nieuwe invulling voor hun eigen tuin langs de perkjes om inspiratie op te doen.

Hoeveel voordeel het de tuinders oplevert, kan Wil niet zeggen. Maar dat beide partijen baat kunnen hebben bij dit initiatief, is wel duidelijk.

Meer informatie over TV Boskoop is te vinden op de website van de club.