229. Kerkdienst op het voetbalveld

• Kerkdienst op het voetbalveld van Drenthina (foto: PG Emmen Zuid)
    kerkdienst Drenthina

Voetbalvereniging Drenthina uit Emmen heeft op een bijzondere manier gebruikgemaakt van haar accommodatie. Op het hoofdveld werd nu eens niet gevoetbald, maar er werd een kerkdienst gehouden.

De Protestantse Gemeente hield een dienst waar naar verwachting veel mensen op zouden afkomen. Vanwege de grote belangstelling werd gezocht naar een grote ruimte. Omdat de vereniging op zaterdag speelt, werd Drenthina gevraagd om op zondag een veld ter beschikking te stellen. Het bestuur reageerde hier positief op. De club heeft gelovige leden, maar de club staat niet bekend als protestants-christelijk.

Er was een overdekte noodlocatie geregeld voor als het weer te slecht zou zijn, maar deze had niet zo veel mensen kunnen opvangen. Het was gelukkig mooi weer en dat betekende dat er meer dan 500 mensen naar Drenthina kwamen om de dienst bij te wonen.

De kantinebeheerder van de club kijkt er met genoegen op terug: “Het is gewoon mooi om dat hier te doen, zo in de openlucht. Dat heeft wel iets. We zijn erg afhankelijk van het weer, maar waar herberg je anders meer dan 500 man? Hoe dan ook, het is ons goed bevallen, dus we stellen ons veld graag vaker beschikbaar voor dit soort doeleinden.”

Meer informatie over Drenthina is te vinden op de website van de club.