242. Slimme kassa

• Ron Verhoeven, penningmeester van LTV Haaren is blij met de slimme kassa.
    slimme kassa LTV Haaren

In de kantine van de Brabantse tennisvereniging LTV Haaren worden heel wat bardiensten gedraaid. Alle leden boven de achttien jaar draaien één of meerdere bardiensten per jaar. Met het oog op al die wisselingen achter de bar heeft het bestuur van de club in 2013 besloten een kassasysteem van Twelve (v/h Le Credit Sportif) aan te schaffen. Dat is een goede greep gebleken.

Door het gebruik van een kassa worden minder fouten gemaakt bij het afrekenen en is er meer controle op de inkomsten, maar dat niet alleen. Een slim kassasysteem levert ook informatie op waarmee beleidsmatige keuzes kunnen worden onderbouwd.

Penningmeester Ron Verhoeven vertelt: “Er is nu meer inzicht in de omzet. Op basis daarvan kunnen we betere beslissingen nemen. Vroeger zeiden mensen weleens dat het een drukke avond was, of dat er bijvoorbeeld veel bockbier werd gedronken. Daar hield het mee op. Met het kassasysteem kunnen we veel preciezer meten wanneer wat verkocht is. Zo kun je betere beslissingen nemen over de bezetting, de inrichting of het assortiment. Zo’n kassa geeft heel waardevolle managementinformatie.”

Bij de aanschaf van het kassasysteem is behalve naar deze aspecten ook goed gekeken naar gebruiksvriendelijkheid. “Met al die wisselende bardiensten is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen er goed mee kunnen omgaan”, aldus de penningmeester. De club kwam uit op de sportkassa van Twelve en is daar heel positief over. “De aanschaf van zo’n kassasysteem lijkt vooral een kostenpost, maar het is een investering die zichzelf al gauw terugverdient. De slimme kassa is eenvoudig en wordt daardoor goed gebruikt door onze vrijwilligers. Dit heeft gezorgd voor een verbeterde registratie. Hierdoor is de kantineomzet de afgelopen jaren significant gegroeid.”

Meer informatie over LTV Haaren is te vinden op de website van de club. Meer weten over slimme kassa's voor de kantine? Kijk op de website van Twelve.