243. Koffiekarretje

• koffiekarretje

Sportcomplexen kunnen soms heel uitgestrekt zijn. Neem nou het complex van voetbalvereniging VV Ter Leede in Sassenheim. Dat omvat wel tien velden. Dat betekent bij wedstrijden dat de spelers en toeschouwers in de rust een flinke afstand moeten afleggen naar kleedkamer en kantine.

Die toeschouwers, vaak ouders, blijven dan vaak maar bij het veld, ook al zouden ze eigenlijk wel een bakje koffie lusten. Het duurt nu eenmaal even voordat ze dat bemachtigd hebben en voor ze het weten staan de teams alweer op het veld voor de tweede helft. Bij Ter Leede kwamen ze op het lumineuze idee om op de zaterdagochtend met een koffiekarretje naar de verste velden te rijden.

Een sponsor hielp de club aan een oud golfkarretje, er werden vrijwilligers gevonden en er werd een pilot gestart. De proef was een succes, zo vertelt Cees Molenaar, die de zaken rond de mobiele verkoop van koffie, thee en koeken coördineert. “Vooral bezoekers van de club, maar ook onze eigen leden, bleken het erg op prijs te stellen. En het levert natuurlijk extra geld op voor de club.” De extra baten zijn overigens bestemd voor de activiteiten van de lagere jeugdteams van de club. Een sympathieke bestemming, want die teams worden in veel clubs toch wat kariger bedeeld én spelen ook vaak op de verste velden hun wedstrijdjes.

Meer informatie over Ter Leede is te vinden op de website van de club.