250. Clubgebouw delen

• Sportkantine 't Klein Verzet
    kantine WV Ede en BV Gelre

Een mooie structurele vorm van medegebruik is het delen van het clubhuis met een andere club. Er zijn veel voorbeelden van te vinden. Soms liggen de combinaties op het eerste gezicht niet erg voor de hand.

Zo biedt wielervereniging WV Ede al vele jaren onderdak aan de biljartvereniging BV Gelre. In clubgebouw ’t Klein Verzet staan permanent vier grote biljarts. Wanneer de wielerclub de ruimte wil gebruiken voor eigen activiteiten, worden deze netjes afgedekt en kunnen ze als kantinetafels fungeren. In de praktijk is de biljartvereniging eigenlijk hoofdgebruiker van de kantine. Zij regelt, voor beide clubs, ook de inkoop.

Een heel andere opmerkelijke combinatie is te vinden in Leiden. Daar heeft korfbalvereniging Crescendo voor het clubhuis een vaste medegebruiker gevonden in de Leidse vliegvisvereniging De Hackleplayers.

Meer informatie

Voor meer informatie over de genoemde clubs, ga naar de websites van WV Ede, BV Gelre, KV Crescendo en de Hackleplayers