Maak een account aan en word lid

Het doel van NL Sportclub is dat sportclubs meer met elkaar gaan samenwerken, elkaar helpen en krachten bundelen. Sportbestuurders, commissieleden, vrijwilligers en professionals actief bij sportclubs kunnen zich aan te sluiten bij onze community. Wanneer een flink aantal clubs meedoet kan de community zich ontwikkelen en van grote waarde zijn voor alle aangesloten sportclubs. Dan kunnen ook middelen worden verworven om de werkzaamheden voor het platform te bekostigen. Voorlopig is alle inzet pro deo ofwel 'liefdewerk oud papier'.

Omdat NL Sportclub inkomsten moet verwerven om te kunnen functioneren was aanvankelijk onze opzet dat alleen clubs die in het bezit zijn van een exemplaar van Het Grote Ideeënboek voor Sportclubs, en daardoor over een inlogcode beschikken, lid zouden kunnen worden. En dat alleen zij toegang zouden krijgen tot het besloten deel van het platform. Daar zijn we in de zomer van 2018 van afgestapt. Een deel van het platform heeft nog wel een besloten karakter en sommige functionaliteiten zijn ook exclusief voor de leden van de community, maar het lidmaatschap is (voorlopig) voor iedereen gratis. Om alles te kunnen lezen en gebruik te kunnen maken van alle functionalisteiten, moet je wel eerst een account aanmaken en inloggen. Dat is heel eenvoudig en gratis. Om lid te worden van de community is - anders dan in het ideeënboek vermeld is - dus geen inlogcode nodig. Word nu lid en maak een account aan!

Anderen uitnodigen

Als je een account aangemaakt hebt en lid geworden bent van de community kun je anderen uitnodigen om datzelfde te doen. Dat moedigen we graag aan, want zoals ons motto luidt: samen zijn we slimmer, samen staan we sterker. Het kost niets en geeft alleen maar voordelen. Iedereen die zich als lid aanmeldt krijgt gratis toegang tot het hele platform en kan.ook gebruik maken van alle functionaliteiten van het platform. Bijvoorbeeld producten en diensten aanbieden en afnemen via de marktplaats, kennis en ervaring uitwisselen met andere leden en profiteren van collectieve voordelen en behartiging van gezamenlijke belangen.

Opbouwfase

Het platform en de community zijn gedeeltelijk nog toekomstmuziek. Om gezamenlijke belangen te behartigen en collectieve voordelen aan te bieden moet er natuurlijk wel sprake zijn van een community met een zekere omvang. Ook het forum en de marktplaats kunnen pas echt functioneren als een flink aantal clubs bereikt wordt en bereid is om daaraan mee te doen. Deze functies van het platform zullen pas worden geactiveerd als tenminste duizend sportclubs zich hebben aangesloten bij de community. Vanaf dan zal ook meer aan nieuwsgaring worden gedaan en zullen wekelijks nieuwsbrieven worden verstuurd. Tot het zover is, zullen de nieuwsbrieven onregelmatig verschijnen en steken we onze energie vooral in de opbouw van de community en de organisatie. Tijdens de opbouwfase van het platform blijft het lidmaatschap geheel gratis. Als er al een financiële bijdrage verlangd zal gaan worden, zal dat op zijn vroegst in 2020 het geval zijn.

Opzet en inrichting platform

Wil je meer weten over de verschillende pagina's, rubrieken en functionaliteiten van het platform? Lees dan ook dit artikel.