KNVB start opleiding voor verenigingsbestuurders

De voetbalbond start dit najaar op achttien locaties een korte cursus voor bestuurders van sportverenigingen. Ook bestuurders van verenigingen in andere takken van sport dan voetbal zijn welkom.

Het programma omvat vier modules, die in evenzoveel bijeenkomsten worden aangeboden. Deelname aan de cursus vraagt (inclusief zelfstudieopdrachten en eindopdracht) alles bij elkaar een tijdsinvestering van circa 40 uur, en de kosten bedragen €250 per persoon, zo is te lezen op de website van de bond:

KNVB Assist Bestuurdersopleidingen

De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder. Maar het biedt de beleidsbepaler ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken. De KNVB Assist Bestuurdersopleidingen geven hierbij een persoonlijke verdieping. Samen met mede-bestuurders van verenigingen uit de omgeving verrijk je je kennis en bouw je tegelijk een netwerk op.

De KNVB wil met de bestuurdersopleidingen ‘Besturen met impact’ op achttien locaties in het land bestuurders de mogelijkheid geven om zich te ontwikkelen en hen met de juiste gereedschap de club nóg beter te organiseren. Enerzijds door je kennis en vaardigheden te vergroten en anderzijds door handreikingen te krijgen in de uitdaging waar jij voor staat. Je volgt het programma met mede-bestuurders van andere verenigingen uit de omgeving, zodat je elkaar verrijkt en tegelijkertijd een netwerk opbouwt van bestuurders met passie. Hiermee ben je in staat om je ook na deze opleiding te blijven ontwikkelen op de manier waar jij behoefte aan hebt.

Studieprogramma

Het programma bestaat uit een intake en vier modules. De modules zijn opgebouwd langs de thema’s: Persoonlijk Leiderschap, Strategisch Besturen, Verbinden en Maatschappelijk Ondernemerschap. De vier bijeenkomsten, de zelfstudieopdrachten en de eindopdracht zullen bij elkaar zo'n veertig uur aan tijdsinvestering vergen.

Bij de toelating worden een aantal criteria/vereisten in overweging genomen:

• Je bent op het moment van de opleiding officieel bestuurder bij een sportvereniging of je hebt met goedkeuring van het dagelijks bestuur een werkplek in het bestuur met bestuursverantwoordelijkheid.
  • Je bent minimaal 18 jaar.
  • Je bent bereid te investeren in je eigen ontwikkeling.
  • Je bent bereid je eigen kennis en kunde beschikbaar te stellen aan je medecursisten.

Kosten

Het opleidingsgeld bedraagt € 250,-. Het is ook mogelijk dat het bedrag via de vereniging geïncasseerd wordt. In sommige gevallen is de opleiding ingekocht door een gemeente of andere derde partij. De eventuele inschrijfkosten verlopen dan via deze partij. Vraag de mogelijkheden hiervoor na bij de vereniging of de gemeente.

Meer informatie en aanmelding

Voor meer informatie en inschrijving, klik hier.