Ministerie VWS: clubs hebben geen reden voor zorg

• Het ministerie van VWS (foto: www.rijksoverheid.nl)

Er is voor sportclubs geen reden tot zorg, dat stelt Joëlle Staps, plaatsvervangend directeur sport van het ministerie van VWS.

Omdat de minister opnieuw niet inging op de zorgen die NL Sportclub deelde in een brandbrief aan sport en politiek, deden we toch nog maar eens navraag bij het ministerie. In de marge van de werkconferentie over De kracht van de vereniging, schoten we de topambtenaar aan. Dat leidde tot een lang telefonisch onderhoud een paar dagen later. Daarin bezwoer Staps dat het ministerie wel degelijk oog heeft voor de financiële positie van sportclubs en vertelde zij dat er een subsidieregeling in aantocht is die gunstig zal uitpakken voor de sportclubs.

Lees meer hierover in een uitgebreider artikel in de rubriek Belangenbehartiging.