NLSportclub

Wat?

SportclubNL is een internetplatform voor nieuws en informatie, inspiratie en interactie. Vrijwilligers en professionals van sportclubs vormen voor ons de belangrijkste doelgroep. Maar ook anderen die op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen rond sportclubs zijn vanzelfsprekend van harte welkom.
Wij verversen de website regelmatig met agenda-items en korte berichten over actualiteiten. Elke vrijdag geven we de site een ‘grote beurt’. Dan verversen we de rubrieken en plaatsen we langere redactionele artikelen. Die dag verspreiden we ook onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wie?

Initiatiefnemer en hoofredacteur van het platform is Jan Janssens. Hij staat er niet alleen voor. Een groot aantal verschillende personen levert bijdragen aan het platform. Dat zijn, in alfabetische volgorde: Leo Aquina, Richard Bender, Justus Beth, Hans van Dalfsen, Erik Driessen, Casper van Es, Steven van der Gaag, Nina Janssens, Mirjam Jochemsen, David Romijn, Paul Steens en Jurryt van de Vooren. De site is ontworpen door Mariska Offerman en gebouwd door Drupal-specialist Merge.

Waarom?

Sportclubs vervullen zowel sportief als maatschappelijk belangrijke functies. Dat wordt in de samenleving steeds breder erkend. Toch denken wij dat sportclubs wel een positieve impuls kunnen gebruiken. Om vrijwilligers en de professionals die actief zijn in sportclubs te informeren en inspireren, te ondersteunen en versterken zijn wij gestart met SportclubNL.

Hoe?

Met het platform richten wij ons niet alleen op nut en noodzaak. We hebben ook oog voor de bezieling en het plezier die het werken voor sportclubs met zich meebrengt. Daarom presenteren wij op de site een mix van ‘need-to-know’ en ‘nice-to-know’. Wij willen dat SportclubNL interessant én leuk is voor de vrijwilligers en professionals die sportclubs runnen.
Wij informeren over ontwikkelingen rond sportclubs in alle takken van sport en in heel Nederland en soms ook daarbuiten. Bij onze nieuwsgaring selecteren we actualiteiten die het niveau van een enkele club, een specifieke tak van sport of gemeente overstijgen. Wij stimuleren de bezoekers van het platform om opinies, kennis en ervaringen te delen. Onze focus ligt op organisatorische, beleidsmatige en maatschappelijke aspecten. De sporttechnische zaken laten we links liggen.

Waarvoor?

SportclubNL is voortgekomen uit een particulier initiatief, maar voor de exploitatie zullen we in de nabije toekomst een stichting oprichten, een stichting zonder winstoogmerk. Deze zal als een ‘social enterprise’ gaan fungeren. We willen als onderneming opereren, zakelijk zijn, maar ook sociaal en duurzaam. We vinden de maatschappelijke opbrengst belangrijker dan de financiële winst.

Waarheen?

Onze ambitie is dat SportclubNL zich ontwikkelt tot een community van vrijwilligers en professionals werkzaam in en voor sportclubs, én een organisatie van en voor sportclubs. Via het platform kunnen vrijwilligers en professionals nieuws, opinies en informatie delen. Via persoonlijke profielen zullen zij elkaar in de toekomst makkelijker kunnen vinden om onderling kennis en ervaring uit te wisselen. Zo hoopt SportclubNL ook de krachten van heel veel sportclubs in Nederland te bundelen en in de toekomst als spreekbuis en belangenbehartiger van sportclubs te fungeren.